Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2007 17:26 - Можем да си купим нова къща,но не и нова планета!
Автор: mom4eto2 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1643 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 06.07.2007 20:18


Проблемът с Национален парк Странджа ме накара да пропиша...
Няма да призовавам към протести и "да давам акъл" наляво и надясно. Само ще кажа,че всяка стъпка,която ни донесе успех е правилна и оправдана,независимо дали се вписва в сегашните закони,които обслужват олигархията!
Прави ми впечатление,че много хора не се интересуват от проблема,защото не ги засяга непосредствено в настоящия момент. Има и такива,които се изказват,че е за добро - щял "да се облагороди" района! А мен ме плашат тези,в чиито представи е добре да се превърне девствена,уникална и красива природа в сив туристически комплекс! Без съмнение има нужда и от двете,но това значи,че трябва да остане и природа,а не само бетон!
Като пример ще спомена за един уважаван в тукашните среди блогър,но мисля,че е по-уместно да не уточнявам за кого става въпрос. Той в един свой коментар пише : в ония райони е голяма пустош! - цитирам по памет! Лично аз си го тълкувам,че ако цялата земя се покрие с бетон,той ще е доволен,че е настъпила повсеместната цивилизация. Било пустош... Ами хайде да прокараме две шестлентови магистрали през всяка горичка - инфраструктура му е майката!
А ето и един дословен цитат от нечия урбанизирана и полудяла от технологиите главица :
абе вие луди ли сте защо спирате развитието на туризма,частната собственост е неприкосновена
Ха отговорете ми какво да му кажеш на такъв?!
В заключение дано някои хора разберат,че не всичко е пари и ще дойде ден,когато с тях ще си купуваме бутилки с въздух,вместо сегашните безполезни и скъпи предмети! Нека се запитаме защо нашите баби и дядовци живеят по 80-90 години,а сега хората измират на 50? Помислете си като отворите хладилника и започнете да слагате масата - нима всичко не идва от Майката Земя?! Ако бъдещето ни е да се храним от тубичка с паста,както по филмите с астронавти,пък била тя с какъвто вкус си пожелаем?... Не мерси,нека спрем това!
Явно света е устроен така,че богатите стават все по-богати,а бедните още по-бедни. Но ако човечеството не промени отношението си към природата,скоро въпроса няма да е кой е богат и кой беден,а ще има ли свят въобще?...

                                


Тагове:   къща,   нова,   планета,   можем,


Гласувай:
0



Следващ постинг

1. zari - Така е!
07.07.2007 04:15
Точен коментар и мнение.
цитирай
2. lambo - Веднъж гледах един американски учен ...
07.07.2007 10:44
Беше мисля по канал Discovery.
Та ... американеца държеше една билярдна топка в дясната си ръка и обесняваше:
"Ако земята е с тази големина, то тогава слоя в който има живот е по-малък от 1/10 от 1 мм. Правим така ..."

И той претърколи няколко пъти билярдната топка в дланта на ръката си

"И живота го няма"
цитирай
3. mom4eto2 - Не знам в какъв слой има живот, но ...
07.07.2007 21:08
Не знам в какъв слой има живот,но знам,че този живот е ценен във всички свои форми... Чудя се какво ли трябва да се случи на човечеството,за да разберем мащабите на катастрофата,която сами си готвим!
Ще разкажа нещо любопитно. Един мой приятел,учехме заедно,наскоро стана студент. Записа екология и често си говорим на тази тема. Същия този човек преди по-малко от половин година,пътувайки с мен във влак,отвори прозореца в движение и изхвърли двулитрова пластмасова бутилка без дори да погледне къде. Всъщност то беше тъмно и какво ли да види човек,но бяхме някъде край Златица,в планината. Попитах го рязко какво прави,с цел да го спра,но не успях за съжаление,а той ми отговори : к'во веее?! Дето се вика,ще ми скочи още малко. Вече спокоен (каквото беше-беше) му обясних,че тази бутилка могат да я намерят след 1000 години археолози,ако земята още съществува... Попитах го може ли да си представи какво ще е,ако да кажем от 200 човека във влака,100 си хвърлят бутилките така. Само по тази линия в денонощието примерно 10 влака по 100 бутилки - хайде да кажем 700-800 бутилки по маршрута... На ден! И само по тази линия!
Друг приятел пък докато пътуваме в колата,си хвърли кутийката от кока кола през прозореца...
Днес ходих в подножието на връх Ботев,една местност Паниците край Калофер. Навсякъде хората си палили огньове,а след тях бутилки,торбички,хартийки...
Ако така я караме,скоро няма да се изненадваме,че в Родопите има торнадо,а ще чакаме цунами да удари там! Природата се променя,увредена от човешката дейност и всички виждаме това,но никой не взема мерки - нито правителства,нито гражданите проявяват съвест и мисъл за собственото си бъдеще.
Така че по темата за Странджа изобщо не става въпрос за това какви закони има в момента,кой притежавал земята и такива неща. Утре и аз мога да си извадя документ,че пра-пра-пра дядо ми е бил голям болярин и е владял цяла Средна Гора! Ще кажа,че кислорода,който дишате е произведен от "моите" дървета - мои,защото растат на моята земя,и ще ви събирам такса въздух! Доказвам,че земята е моя,дърветата също и плащайте - закона е на моя страна,нали така? :)))
Става дума за живота ни и този на нашите деца,а не дали някой ще забогатее,защото този,който напира за земята едва ли и сега е беден! А всяка секунда те удрят по нас,докато преговаряме къде да се протестира и се чудим кой е прав и какви са законите!
На едно посадено дърво колко ли отсечени се падат в България,а и по света?... И докога ли ще може да продължи така? А те ми говорят за имоти и закони! Абе я си ..... .......!!!
цитирай
4. mom4eto2 - Забравих да благодаря на zari за ...
07.07.2007 21:13
Забравих да благодаря на zari за подкрепата или как да го нарека... :))) Всеки,който не подкрепя тези протести,все едно рита здравната си книжка в близко или по-далечно бъдеще,но хора всякакви... Мислят си,че като са милионери днес,утре няма да умрат и те заедно с нас!
цитирай
5. ivoberov - Когато се правят внезапни появя...
08.07.2007 17:35
Когато се правят внезапни появявания в защита на Странджа трябва да се казва на всички от блога и на всички приятели. Тук сме няколко, които ходим. Обаче ако ти си в Казанлък май няма как да стане.
цитирай
6. mom4eto2 - Малко неправомерно съм злоупо...
08.07.2007 17:41
Малко неправомерно съм злоупотребил с думите,сякаш и аз активно съм участвал в протестите,а не е така... Живея далеч и не съм присъствал,но съм ЗА идеята Странджа да си остане каквато е. Просто ситуацията е такава,че ще дойде време,когато всяко дърво ще бъде по-скъпо от злато...
цитирай
7. 1111111111 - Поздравявам те за поста ! Всичко е ...
10.07.2007 21:19
Поздравявам те за поста !
Всичко е вярно ,и аз като теб ще( се ) запитам -
ще има ли свят въобще ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mom4eto2
Категория: Политика
Прочетен: 159312
Постинги: 26
Коментари: 238
Гласове: 5783
Архив