Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2007 20:31 - Безумието на модерния свят!
Автор: mom4eto2 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1871 Коментари: 9 Гласове:
0



Що за черен хумор? Два хеликоптера с журналисти се сблъскват и резултата е четири жертви... Само че това въобще не е шега, а част от шантавото ни ежедневие, подчинено на своите жестоки закони! Царица - парица, друга сила няма! Не случайно пиша в зелено...

А самия случай се разиграва в небето над Финикс, САЩ. Два хеликоптера на конкурентни ТВ канали предавали на живо как полицейска кола преследва откраднат камион. Колко вълнуващо,а? Автородео.... И всичко в името на зеления $$$ бог !

Оказва се обаче, че този бог е кръвожаден - ето, че взима жертви. Но това не е от днес! Как да коментираме замисъла за телевизионно шоу ( нямам данни дали е осъществено или е все още само план! ), в което зрителите ще гласуват на кой от няколкото участващи болни ще бъде осъществена животоспасяваща трансплантация. Всъщност ето по-подробно схемата - един раковоболен и умиращ донор и няколко кандидати за трансплантация, а за зрителите остава "удоволствието" да пускат смс-и за кандидата, който им допадне най-много. И всичко това в 21 век! Кой каза, че имало неща, които не се купували с пари?...

Явно вече не е останало нещо неподвластно на зеления $$$ бог. Всичко, което не се купува с пари се купува с много пари! Щом вече по такъв начин се решава кой да живее и кой да умре... И щом за хората това е най-вълнуващата гледка - да видят как полицаи гонят престъпници по улиците! А ако може и да застрелят някой ще бъде най-добре! На нас вече игралните филми не са ни достатъчни, искаме истинска кръв! Педерастия,наркомания,педофилия и нихилизъм ни заливат! А огромен брой "човешки същества" изпитват луд оргазъм при вида на насилието!!!

Явно в човешката същност е заложено самоунищожението, защото не се вижда кога и как може да спре всичкото това безумие около нас. А не спре ли, логично е да се самозатрием. Логично и неизбежно. Просто "от нийде надежда взора не види"!

Човекът прекалено избяга от корените си - той всъщност си е едно животно. И ние сме биологични организми. Това, което ни различава от останалите животни е разума. Но разума вече не е на мода, както се казва! Той отдавна не доминира, а е отстъпил пред много други качества,които са всичко друго, но не и чисто човешки! А може би са си точно чисто човешки и там е голямата драма!?

Но в живота се случва и такава ирония - "най-висшето" същество на планетата всъщност е по-низшо и от най-низшите! Низшо! И низко! Ако имаше и други разумни същества на тази планета, просто да се засрамиш, че си човек!!!

А всеки вид заслужава съдбата си. Поне всеки разумен вид. Защото освен себе си унищожаваме и хиляди други, но има ли кой да ни съди? Може би има... И може би вече ни е осъдил. Да ти се даде разум и ти да не го използваш... Какъв по-голям грях от това?

Докога ли ще ни има?... Това никой не знае! Но аз знам едно - че за пари можеш да продадеш живот, но не можеш да го купиш! А всички поклонници на зеления $$$ бог си мислят, че могат да си купят безсмъртие, или поне действията им подсказват такива вярвания...

И понеже винаги съм се мъчил да бъда оптимист... Хора, осъзнайте се!!! Нека не си мислим,че можем и знаем всичко. Да се помъчим да определим всеки за себе си какво всъщност значи цивилизация. Не е ли да живеем във вътрешен мир и в хармония с околната среда и себеподобните си? И какво е битието ни сега - май точно обратното! Зеления $$$ бог ни е хванал за гушите и ни диктува какво да правим! Всичко, което не носи пари, се превръща в машина за пари, а ако не става за тази цел, просто се унищожава. А докога ще има за унищожаване? Е малко остана...

Иначе човешкото в нас явно вече сме го унищожили ако не изцяло, то поне в голяма част. Но да спасим това,което е останало! То си е за нас... А тия пусти пари май нямат нищо общо с Бога, а са дело на дявола...


Тагове:   Модерния,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kalinat - Прометей
29.07.2007 10:47
не е трябвало да ни дава огъня...
Да,животът като реалити,а не като реалност...Тъжно,наистина.
цитирай
2. mom4eto2 - За тия пари. . . Ум глава затрива! Или ...
29.07.2007 21:56
За тия пари... Ум глава затрива! Или по-точно липсата му.

А между другото ти защо не публикуваш свои постинги, Калина? :)) Нима няма какво да се каже за спорта? Там никой не инвестира, защото няма възвръщаемост - пак опряхме до $$$ ... И в крайна сметка това ли е спорта на бъдещето - трупане на пари? :/
цитирай
3. nio - Ха, със същата достовернос можеш да ...
30.07.2007 04:02
Ха, със същата достоверност можеш да кажеш, че Хасан дето паднал от скелето на строежа и се е утрепал е жертва на "зеления $$$ бог".

Аз не знам някой да бачка за чест и слава, а въртолети се блъскат и без да имат журналисти на борда.Журналисти пък загиват и докато отразяват военни конфликти според тебе заради зеления "$$$ бог", а според мене защото си вършат работата хората да получат своевременна и достоверна информация.
цитирай
4. pach - Абе аз да набарам Финикийците!!!
30.07.2007 08:58
Финикийците дето са спретнали такъв гаден номер на света ..Ама добре са се скрили гадовете!!!
"Щом вече по такъв начин се решава кой да живее и кой да умре... И щом за хората това е най-вълнуващата гледка"
Ами то така е било винаги - като направят шоуто , просто ще го гледат на живо!
За справка виж какви шоута правят в Япония, в тях основна цел е унижението!!!
цитирай
5. mom4eto2 - :-))
30.07.2007 10:02
Ами всички неща, които казахте са в подкрепа на моята теза! Щом на вас живота ви харесва такъв... Можем пак да влезем в безкрайни полемики, но има ли смисъл? А това с Хасан от скелето е неуместно. Но те на теб повечето ти примери са такива... Моите може би също, но сега теб съм хванал! :)))

Ще поживеем (дано!),ще видим и още чудесии. Да видим парите носят ли ни щастие. И да си представим, че в България от утре доходите станат европейски. Това, че Хасан ще взима 1 000 евро, ще го направи ли по-цивилизован - любимата ти дума. :)) Ще започнат ли да се спазват правилата за движение, ще изчезне ли престъпността, като влезеш в магазин ще те поздравят ли или ак ще си гледат като телета в железница?

И изобщо ви се чудя... Нима парите ще спасят света?! Уж сте умни хора!

А конкретно за самите пари мисля, че никъде не съм казал нищо лошо за тях! Парите са като отрова - разумно използвани са лекарство, а щом се самозабравиш.... И ние сме се самозабравили! Щом всеки е готов да мине през всичко и всички за тях... Абе не ми се говори!
цитирай
6. nio - Няма връзка с това дали си цивили...
30.07.2007 11:22
Няма връзка с това дали си цивилизован и нуждата да работиш за себе си и семейството си.
И Хасан на скелето, и журналистите, и пилотите на въртолетите са изкарвали хляба си.

Всяко нещо като се самозабравиш става отрова.Дори и шоколада.
Другото е въпрос на лична преценка.Не мисля че си Господ за да определяш дали "НИЕ" сме се самозабравили.Най малкото защото ти, аз, тия журналисти не сме "ние".Човек отговаря за себе си, а не за другите.
Жалко че млади хора продължават да мислят с колективистични категории.Колективизма е причинил само смърт и страдания на света.

Между другото като влезеш в един ресторант и те обслужат добре дали го правят защото собственика е "пич"?Това че го правят заради пари, по кой начин намалява ефекта от доброто обслужване?Имаш ли си представа какво беше обслужването някога когато се живееше за "идеали":-)
цитирай
7. mom4eto2 - А кой е казал,че съм Господ?
30.07.2007 11:49
Просто си имам мнение. Мога да давам оценка на всичко и всички, друг е въпроса дали е уместно и кой би се съгласил с мен. А относно мисленето - точно ти си в една рамка и не можеш да излезеш от стереотипа си! Казваш - комунизма е лош, напред с капитализма и толкова! Ако не си прочел нещо по дадена тема, ще имаш ли мнение въобще? И защо си мислиш, че всички истини са открити? Понеже така живеем сега, така ще бъде и така е най-правилно...

И да се върнем към комунизЪма и капитализЪма. Според теб се явявам гаден комунист. И не мога да разбера защо! :)) Както казах - това,че комунизма е доказано лоша система означава ли, че капитализма, който го замества е добър? И не може ли да има нещо по-добро, по-висше? Дори не е сигурно, че не е измислено, но няма кой да позволи да се случи така, че всички да живеем добре. Стигнахме и до великите конспираци... :))) Аз за себе си съм сигурен, че нищо на тая земя не става просто ей-така, случайно. И не ме тълкувай пак погрешно! Хеликоптерите са паднали случайно - никой не го е искал, но знае ли човек... Щом са паднали, веднага всички журналисти насочват камерите натам и забравят за супер интересното автородео.

Ти просто отвори сърцето си и не живей само от закономерности и сухи статистики! Аз за какво говоря - за удовлетвореност от живота и как можем да я изпитаме! А тия с мерцедесите дали я имат? Може би, но мерцедеса е само част от това, а не цялата истина! Пък и аз искам да карам мерцедес, не съм казал обратното!

И в крайна сметка много приказки за нищо... Всички знаем, че "парите променят човека". А защо?! Като забогатееш, нещо повече ли ставаш от другите? С какво си се променил от преди забогатяването? Ако започнеш да мислиш, че си нещо повече от околните и имаш повече права? Защо се случва? Това е вредно,а не парите!

А ти предполагам си бил в чужбина. И аз съм бил. Защото както използваш думата колективизъм, аз пак не съм съгласен с теб! На запад всеки си има личен живот - хората не се занимават с клюки, ако излезеш по-странно облечен на улицата не те гледат като извънземно, не се подиграват на недъгавите и болните... Но при нужда СИ ПОМАГАТ и само за миг отделните личности стават едно цяло, стават колектив. А ти казваш, че колектива е лошо нещо... Може ли човек да бъде саможив? Ти като чуеш колектив и си представяш роби... А всъщност сме роби сега - заложници на безумието за още и още пари! Търсенето и предлагането се увеличават в геометрична прогресия и докога ще продължава така? Пак дойдохме на стария спор за мръсните зелени идеи, но е факт, че планетата ни става тясна!
цитирай
8. nio - Когато хората си сътрудничат в о...
30.07.2007 14:14
Когато хората си сътрудничат в определена област ДОБРОВОЛНО, те са "екип", а не "колектив":-)

Я си помисли по-добре кой не е чел.
Сдавал съм държавен изпит по 9 идеологически дисциплини вкл "Научен комунизъм" и "Партийно строителство", тъй че тия хватки, на баба си:-)
цитирай
9. mom4eto2 - Аха - значи аз искам насила да си с...
30.07.2007 17:31
Аха - значи аз искам насила да си сътрудничим... Добре! А относно изпитите - може и 99 да си сдал и пак да си на същото ниво, това не доказва нищо! Разбрахме поне, че твоята баба те е научила на игра на думи - за пореден път си служиш с напълно припокриващи се синоними... Не е важно как ще го наречеш, а просто да го има разбирателството!

А и вече е ясно, че си силен в "сухите" науки - това носи пари и това не носи пари; това го изисква пазара и това е неприемливо за икономиката... Всичко е един огоромен философски проблем, а философията не се влия от твоите злонамерено изнесени факти и цифри. Защото този модерен свят май,май НАСИЛА ни кара да се впуснем в тая въртележка и луда надпревара на прееби другарче. Нали казваш доброволно? Значи всичко на тоя свят става на доброволни начала? И свободите - нека те са безкрайни? Някой да пали гората, ти да го видиш и да си "свободен" да си замълчиш, защото утре може да те намерят студен?

В това е драмата - че умни хора като теб не осъзнават дори целия ужас!!! Студената война е нещо хубаво, нали? Който иска се въоръжава... А има ли такъв дето да не иска? Оръжията вече са като във филмите с извънземни,а в същото време 30 години не можем да намерим лек за някакъв си СПИН?

И понеже обичаш играта на думи, кажи ми има ли разлика между "нормално" и "закономерно"? Аз мисля, че има! Докато в "екип","отбор","колектив","тим" и т.н. няма абсолютно никаква разлика! И така кое е нормалното,което се случва край нас, посочи ми поне един пример, че аз не се сещам... Да - закономерно е да се разпродава зърнения ни резерв при унищожената реколта, защото управниците са такива и друго не може да се очаква от тях! Закономерно, но не и нормално!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mom4eto2
Категория: Политика
Прочетен: 159777
Постинги: 26
Коментари: 238
Гласове: 5783
Архив