Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2007 06:18 - Съвременните Содом и Гомор - дали е възможно това да се случи?
Автор: mom4eto2 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6511 Коментари: 17 Гласове:
0



Случайно попаднах на една интересна за мен информация. Заглавие "Самотни мъже ще осиновяват по-лесно" във в-к Сега от 20 декември привлече вниманието ми... На пръв поглед изглежда хуманно, нали? :-) Някой си Благой Видин от Комисията за защита от дискриминация на въпроса не се ли отваря така възможност хомосексуалисти и педофили да получат преференции за осиновяване на деца е отговорил, че същото може да се отнася и до самотните майки. Ама как така - в ума ми прозвуча гласът от онази прословута и позната на повечето от нас семпла и тъй наречена реклама. Жена да блудства с малко дете се случва твърде рядко, дори бих казал, че аз лично не съм чувал за такива случаи, което не ги изключва от самосебе си, разбира се. Но все пак всеки индивид, който е наясно на коя планета се намира, знае, че ако това се случи, то ще е прецедент, а не често явление. А г-н Благой Видин с неговите възможности и вероятности не може да оправдае приемането на такъв риск - наистина потенциалната опасност, а не просто възможна вероятност ( ама че лаф, а? :-) ) някой "самотен" нерез да се обзаведе с детенце вкъщи. Ако тези преференции за самотните мъже бъдат приети и действително ( опазил Бог! ) подобно посегателство срещу деца стане факт, едва ли ще срещнем пак въпросният господин да се прави на велик мислител в пресата. За поемане на вина да не говорим! Иначе аз вдъхновен от крилатата му мисъл мога да допусна например, че дори и той с цялата си "защитаваща" права комисия да изчезне от картата на бюджетното финансиране, нашите права няма да пострадат от това. Разбирай каквото с него, такова и без него. На пръв, че и на втори поглед изглежда, че май само харчат грешна пара, но не вярвам на някой свестен човек да са помогнали. Защо съществуват, след като не си изпълняват функциите ли? Ами по-надолу ще ви запозная с тяхното предназначение. Да, по всичко личи, че все пак те защитават нечии права, но кои ли?... Обаче за това след малко.
   А този въпрос с осиновяването на деца е много деликатен! Да не излезе накрая така, че сляпо защитавайки правата на беззащитните самотни мъже, безвъзвратно ощетени да се окажат децата... А те сами не могат да се защитят! И ако се случи непоправимото, дори намирането на виновник няма да възстанови провалените детски съдби, нали? Затова долу лапите от нашите деца!
   И още нещо - обърнете внимание как се разглежда този така деликатен въпрос! Изглежда сякаш е единствено и най-важен мъжът. Самотният. А какво значи това самотен е цяла отделна тема за разговор... Но така или иначе нито дума за самите деца! Не се търсят начини по-малко деца да бъдат безпризорни и лишени от родителска грижа, а се мъчат славните борци за човешки права да извоюват възможността самотен мъж ( каквото и да означава това! ) да осинови дете по най-лесният начин. А как наистина ще се разбира кой е "самотен" и кой "несамотен". Някой може да е безбрачен, но кварталните проститутки да се чувстват в къщата му като в свой дом например. Ще има комисия, която да разследва кой колко е самотен ли? А аз си мисля, че по-важното е кой е подходящ за родител, а не кой е самотен и кой не, което обаче също не е лесно да се установи... Но вместо да се защитават абсурдни права на някакви хипотетично самотни мъже, по-добре да се помисли за децата и да се внимава на кого се дават! По-добре окаяни дни в дом за сираци, отколкото гнусни нощи с някой чичко, пардон, "таткото". Как само звучи... :/
   И така - вместо да се "разпускат юздите" в търсене на измислени права, да се затегне контрола! Кандидат-родителите да представят с какви доходи разполагат, за да не се окаже, че нямат пари да изхранват дори себе си и после да видим осиновеното дете да проси и вечер да носи плячката вкъщи. Ако трябва кандидатите и на психотестове да се явяват! Само с пари не става, нали? Но този, който ще води психотестовете и респективно дава разрешителни, да носи отговорност ако утре се окаже, че е бил подкупен или дори от некадърност не е свършил добре работата си. Защото дете ще плаща неговите грешки! В общи линии аз съм точно обратното - за повишени изисквания, а не "права", които имат силата да променят човешки животи, без възможност засегнатите да потърсят на свой ред своите си права при евентуално тяхно нарушаване. 
   Тази тревожна тема горе-долу я разнищихме, въпреки че винаги ще има какво да се допълни. Обещах ви обаче да се позанимаем с въпросната правозащитна комисия. Ето какво чета във въпросната статия оформено в каренце и отделено като важно: "За да няма дискриминация по пол, хотелите, гарите, театрите и кината трябва да имат и тоалетни за транссексуални!"  Това е обявила пък Нели Чобанова, член на същата комисия. Според нея "това е европейско изискване и в ЕС вече имало такива тоалетни като ЕС признавала !!! 6 ( шест ) !!! полаи в момента дори се спорело за седми!!!??? Само на мен ли ми се струва, че светът не отива на добре?... Аз досега живях със заблудата, че на този свят има два пола и хайде да споменем и възможността за двуполов организъм. А безполов... Но тогава пол няма, значи не може да се води пол, след като няма такъв. Объркана работа... Обаче това да се говори за 6-7 пола вече наистина е шок за всеки нормален човек! Направо да се чудиш за какво всъщност става дума... Аз лично съм прелюбопитен да разбера кои са тези 3-4 пола, които ми се губят. Всъщност я по-добре да не любопитсвам толкова!
   Но ето и моето мнение по темата. Хомосексуалисти, травестити и какво ли не - да, има ги много и не, не ги одобрявам! Обаче съм съгласен, че всички те си имат своето право на избор и съществуване. Кой каквото ще да ми разправя това си е отклонение от човешката природа! Човешкото тяло не е създадено с такава цел. Няма да споря, а и не виждам смисъл, не намирам дори твърдение, по което да се спори. Всеки да си живее живота, но да не натрапва съществуването си на другите - ето това мисля аз! Защото както в предния случай и тук изпъкването на преден план на нечии права означава погазването на свободите на други. Инвалидите нямат лоби и финансов ресурс да си извоюват тоалетни, но за "другите полове" изглежда не е проблем да си построят дори свои собствени градове... Както е тръгнало ще започнат да ни принуждават "да си сменяме пола". Всички знаем кои " полове" са по-агресивни спрямо другите. Едни хора си живеят така, както хилядолетия си живее човешкият род, а други по някакъв начин са променили, нека го наречем предпочитанията си, и с всички сили се стремят да се навират в очите на "другите". Другите поставих в кавички, защото всъщност всички сме хора, макар и различни, но в същността си неизменно еднакви. Също като автомобилите примерно - едни използват дизел, други бензин. И на газ да са - пак си остават коли. И ние сме си хора, каквото и да мислим сами за себе си - че тези били по-висши от онези и т.н.. По еднакъв начин и от едно и също място идваме, така си и отиваме. Кой имал повече пари, кой бил с незнам си какви предпочитания - всичко това има значение ако му се отдава значение. :))) Звучи направо като тъпотия, но е толкова вярно...
   И в заключение да си свободен не означава да се бориш със зъби и нокти за свободите си и бих казал - за свободиите си. Ако сме истински хора, трябва да признаем и чуждите права, а не само своите. Да приемеш за своя истина нещо, което се отрича от повечето хора няма как да те направи по-свободен. Някои хора доброволно избират робство и в този си избор са били не по-малко свободни дори от най-независмият от всичко и всички човек. Свободата е вътрешно усещане, което друг не може да ти отнеме, но и изпитваната от нас свобода не може да сложи окови на инакомислещите - вие сте различни и затова аз съм по-свободен от вас... Да бъдеш различен не означава непременно, че си достигнал състояние на пълна свобода на душата и тялото! Пък и казано е, че свободата е най-тежкото бреме - колко истина има в тези думи! Трябва да знаем какво да правим с тази свобода, а не просто да я искаме, защото без цел няма и посока, в която да се върви. Аз не знам дали са съществували в действителност библейските Содом и Гомор, но знам, че не е невъзможно да просъществуват в наши дни и ако това все още не е станало, но стане, ще бъдем наказани, а дали от някой друг или от самите себе си, това не знам - не съм толкова мъдър!



Тагове:   дали,   Содом,


Гласувай:
0



1. анонимен - Поздрави за статията
21.12.2007 08:20
Нашата работа е,,видяла жабата,че кобът вола и тя вдигнала крак,,.Може би и времето самотни татковци да осиновяват деца ще дойде у нас.Но не сега,а след 50 години,когато изменим мисленето си и законите си.Живея от 10 год.в страна ,където това е възможно.но знаете ли колко институции подсигуряват правелното отглеждане на детето,а и мисленето е различно!Не трябва да се прибързва в БГ с осиновяванията.да не се окажат ялови.Ние нямаме социални изградени институции и мрежа,закони,които да следят детето и след осиновяването.Категорично съм против!
цитирай
2. mom4eto2 - @ lidis
21.12.2007 14:13
Здравей! Докато ме заобикалят отвсякъде щения и вопли за права и сЛободи, аз започвам да си мисля, че трябва при нас да се учреди и Агенция за надзор на задълженията. В днешните модерни времена е едва ли не задължително да търсиш правата си, а дали действително имаш основание за претенции не е толкова важно! Правата над всичко, а за задължения нито дума... И ето конкретният пример доказва, че дори и свободата трябва да се контролира ако обществото не е готово за нея. А примери, че ние не сме готови ни заобикалят отвсякъде. След десетилетия на по-строг режим изведнъж всичко се оказа позволено и... резултатите от това ги виждаме всеки ден, всяка минута! Сега някои напират за още свободи като дори не се търси по-добро бъдеще за децата ни, а просто се създават предпоставки за немислими неща. И както описах в поста, при нас е така - ако има някакъв минимален успех в нещо, тогава всички ще се избият да си припишат услуги, но при провал не можеш да намериш нито някой отговорен, нито дори някой, който да коментира ситуацията!
цитирай
3. buket - Последо, колко пола сме вече човеците?
21.12.2007 16:17
Аз ще ги разделя на полови и безполови - става ли?
Та тия, безполовите, не случайно се множат.
Нямат братко никакви грижи, един външен вид и нещо вътрешно за разнообрезие.
Тъга , отчаяние, няма такова нещо при тях. По-оправни са от нас.
Иначе казват че са свестни хора, поне не крадат.
Дай да им направим по една тоалетна.
Обаче държа да е "външна", в двора, както са започнали човеците...
Не става.
Тогава предлагам да им обещаем тоалетни когато България се нареди сред първите държави в Европа...

Поздрав!
цитирай
4. enjoy6 - И аз след прочита на тази
21.12.2007 18:16
поредна измишльотина на болни мозъци занемях от удивление, как е възможно такова слабоумие.
Всичко Мара втасала и решила да се прави на модерна и интересна.Разбира се, че съм против, не, това е меко казано, направо съм отвратена от идеите на тези"защитници" на човешките права- слабоумници!!!
цитирай
5. mom4eto2 - @enjoy6
21.12.2007 18:34
Положението е направо страшно... Иначе съм сигурен, че има и много свестни мъже, които попадат в тази неясна графа самотни. Но според мен трябва да се подхожда индивидуално към всеки решил да осинови дете. Да не се разделят на самотни, женени, неженени, вдовици, безработни и не знам си какво, включително и по пол, а после да се втурнем да защитаваме правата на всяка група поотделно. Появява се кандидат, който иска да си осинови дете - супер! И от там нататък да го преценят по някои критерии става ли или не. Много жени също могат да са неподходящи, не са само мъжете. Щом се прецени, че не стават за родители, точка! За какви права става дума тук? Те и пияните могат да издигнат искания да не се нарушават правата им за свободно придвижване - разбирай шофиране. Ще подкрепят исканията си със статистики, че половината катастрофи се правят от неупотребили алкохол и хоп - ето ти двоен стандарт! Има две групи шофьори, които нека да предположим, че предизвикват равен на брой ПТП-та, но едните са "с нарушени права". Нали сме в ерата на неограничените свободи... Вече трябва от нищо да не се учудваме!
цитирай
6. mom4eto2 - @buket
21.12.2007 19:01
Ами то в това е парадокса - защо се стремим, а и това изискват от нас, да отговаряме на изискванията на НАТО и да имаме готовност за контингенти, да защитаваме измислени "права" на човека и т.н. Да имало тоалетни за транссексуални... Божеее, Боже! Хубаво, ще направим такива тоалетни, издържаме и военен контингент, и то не един, а няколко. Ще сме по европейски стандарти с тоалетните и всичките щуротии. А кога здравеопазването ни ще стане по европейските стандарти? Образованието? Правосъдието? Те срещу нас да тичат, пак няма да можем да ги настигнем! И тъй иска се от нас да живеем по техните правила, а какви са условията на живот сякаш е без значение. Ако имаше истински политици родолюбци да кажат - хубаво сме в НАТО, но не можем да си позволим да издържаме толкова войници зад граница, ще помогнем с каквото можем, но това, което искате от нас е непосилно за държавата, защото пенсионерите мизерстват и т.н., и т.н. ... А то какво? Поискат ли нещо, вземат ни и от залъка, за да им угодят! :/ Ами не ми харесва на мен тая работа!
цитирай
7. evrazol - Да имало тоалетни за транссексуални
22.12.2007 12:21
АМА това сериозно ли е ?

Тоалетните са разделени на базата на първичните полови белези с оглед да осигурят спокойствие на двете разновидности. Точка. Няма нищо общо със сексуалната ориентация.
7 пола? - Това го е измислил някои на който половия му орган е между ушите и екскрементите му падат през устата.
Мъжете ходят на АНДРОЛОГ, жените на ГИНЕКОЛОГ, Коя наука или дял от медицината изучава другите полове?
А ако случайно не съм прав нека има тоаленти и на основание етническа и религиозна определеност. Ей така света стана кенеф.
Е такива глупости ще ме направят скинар на дърти години.
цитирай
8. mom4eto2 - @ evrazol
22.12.2007 19:35
:)))) Да, точно тези щуротии пишеше в споменатия вестник от 20 декември. Всякакъв род травестити и с обратни наклонности същества явно биват всячески толерирани и ни се налагат като възможен, а защо не и предпоитан модел за подражание. Нека бъдат каквито си поискат, но да не парадират със своите различия и да търсят така активно своето място в обществото, защото не е ясно има ли необходимата ниша за тях...
цитирай
9. evrazol - Сигурен съм че в природата няма такова явление
22.12.2007 22:42
Обаче в Древна Гърция и Рим си е било приемано почти като нормално.
Колкото до нишата - Баба ми като видеше кокошка на двора, която се опитва да кукурега, я колеше веднага. Не било на добре. Мене ме шашна факта че цяла институция се е заела с откривателство на нова полова разновидност... Как обаче ще решат въпроса с половата дискриминация при новите обстоятелства незнам. Тези ефекта от Чернобил ги е друснал право в Главния Мисляч.
цитирай
10. mom4eto2 - Работата е там, че с ей такива глу...
23.12.2007 18:39
Работата е там, че с ей такива глупости за тоалетни нещата се решават много бързо, а срещу глада и мизерията в световен мащаб само се симулират действия като междувременно богатите си стават още по-богати, а бедните все по-бедни. И докога може да продължава така не знам...
цитирай
11. jenseits - хмм, по темата за осиновяването ...
23.12.2007 21:11
хмм, по темата за осиновяването силно се надявам да си го чел във вестник, който обича да пише пикантерии, за да си поддържа тиража...
Бтл. Как, по ангелите, би изглеждала тоалетна за транссексуални? От недискриминационна гледна точка, той/тя би следвало да си ползва тоалетната на пола, на който се чувства предстватител.
цитирай
12. mom4eto2 - @jenseits
23.12.2007 21:44
Ами ако въобще има сериозни вестници в България, този е от най-сериозните... Аз съм посочил, че става въпрос за в-к Сега и броя му от 20 декември. Четох го на хартия, не в електронен вариант, но току що проверих и онлайн изданието, където намерих въпросната статия. Ето: http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2843&sectionId=2&id=0000302
Нали знаете как стават нещата при нас... За много от важните неща не се говори, те се случват тихомълком. Докато успееш да реагираш и вече са факт! За осиновяванията какво да се каже... Аз писах вече, че не търсят най-добрият вариант за децата, а са измислили някаква категория "самотни мъже" и по споменатият подход докато обществото разбере за тези идеи, те може и да бъдат въведени.
За тоалетните - всичко е толкова абсурдно, че да се чудиш как да реагираш! Как ще се определя кой ще влиза в тях? Ако и аз поискам, на какво основание ще ме спрат... Изобщо светът не отива на добре. Преди няколко месеца в свой постинг писах за щуротиите, които се случват на тая злочеста земя. http://mom4eto2.blog.bg/viewpost.php?id=95110 :))) Видях и твоя последен постинг - за същите неща става дума. За пари хората ще продадат и душата си! Има и много хорица без душа, но ако научат, че струва скъпо, ще си намерят, за да я осребрят...
цитирай
13. diesirae - Хм...
24.12.2007 12:11
Накратко мнението ми е, че половете не са работа на държавата... природата е минала и си е свършила чудесно работата и преди нея. Добрият родител също не се определя от пола си. В случая вместо да защити тази истина, Комисията я изопачава. Жалко, наиситна... Уважавам г-н Видин, но той е за мен повече международник и слаб конституционалист. Не ми се обсъжда хомосексуализма... само ще кажа, че съм за тоалетни "унисекс".
цитирай
14. jenseits - четох ти постинга. . . наистина у...
24.12.2007 16:10
четох ти цитираният в отговора ти постинг...наистина унижаването и омаловажаването на човешкия дух е потресаващо....преди седмица възрастен човек се хвърлил пред тролей, който минава пред училището на брат ми. Децата се надпреварвали да заснемат ставащото! Човекът загинал.
Представяш ли си??? Няма любов към човека...любов към ближния. Не мога да си го обясня или да го проумея.
цитирай
15. анонимен - Ангел
26.01.2008 13:09
Радвам се че все още има здравомислещи хора,а това може и да отдалечи "огнените"езици от нашите
градове,но до кога?Щом като безсърдечието все повече ни завладява,само думи не стигат.Размишляваме и до тук.Трябва повече добри дела и действия,срещу продажниците,защото в България вилнее законен геноцит.
цитирай
16. анонимен - стрекоза бижутерия
22.10.2012 15:30
Как дела?У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://www.leqsebi.net/user/Gueseapedge/>чемоданы на колесах распродажа </a> куртки мужские зимние <a href=http://news.tatnext.ru/user/hilizivaltrag/>платья осень фото </a> подошва для обуви купить <a href=http://gbm-forum.tiesler-online.de/member.php?action=profile&uid=7481>купить плавки шорты </a> летная куртка купить ... Удачи Всем!
-====-
<a href=http://super-kamagra.blog.hr/>Buy Kamagra overnight Fedex </a> - Kamagra tablets review 100mg :.Kamagra 100mg sildenafil .:<a href=http://cheap-kamagra-online.blog.hr/>Kamagra Cheap from India best price </a> - does Kamagra work
цитирай
17. анонимен - albano обувь купить
04.11.2012 12:41
Как дела?Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://yapas.ru/user/Trainafat/>модная одежда для парней </a> платья для танцев <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>королев белое платье </a> озк костюм купить <a href=http://androidbox.pp.ua/user/challRemwal/>трубецкой в платье белом </a> купить рюкзак хелло китти ... Хороших Вам покупок!
-====-
Discount for Christmas - <a href=http://get-kamagra.blog.hr/>Order Generic Kamagra India best price </a> - Kamagra Oral Jelly 100mg online :.kamagra 6 hour delivery .: Discount for Christmas 7 5 % == <a href=http://info-kamagra.com/>Kamagra reviews </a> - Kamagra ajanta pharma limited
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mom4eto2
Категория: Политика
Прочетен: 159308
Постинги: 26
Коментари: 238
Гласове: 5783
Архив