Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2007 21:12 - Без гръмки заглавия, а просто гледната точка на един реалист...
Автор: mom4eto2 Категория: Политика   
Прочетен: 2420 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 20.08.2007 17:20


С ваше позволение ще постна тук един свой коментар от поста на extremecentrepoint ... Просто скоро не съм писал, а и това занимава ума ми - темата с евроинтеграцията ни и как хората виждат членството ни в ЕС. Като цяло лагерите са два - изцяло одобряващи и заслепени от блясъка на чуждите пари и тотално отричащи. А аз лично съм някъде по средата! Искам да се говори за реална политика и какво всъщност се случва и може да се случи в България, а не да дискутираме мечтите на някой възгордял се новоизлюпен европеец. Но ето и самия коментар, който е по повод постинга "Бавно, но категорично..." , вече казах от кого. И понеже нямам много опит тук, не можах да вмъкна активна връзка с въпросния постинг, затова давам адрес, на който да прочетете за какво става дума - http://extremecentrepoint.blog.bg/viewpost.php?id=99885 . Та ето най-накрая и обещания мой, може би семпъл коментар, но както винаги пламенен и обективен, надявам се!

Съжалявам, че съм обидил някого, но изглежда има защо! А първият започнал да обижда е автора на поста - все едно ни казва, че пасем трева. Ние си лаем, а кервана си върви...

Вярно е, че не разбирам от политика, но поне си го признавам и осъзнавам. А вие четете от едни сайтове разни простотийки и двате тук да се направите на умни. В царството на слепите и едноокия е цар! А след такива като вас доста слепи са тръгнали.

А изглежда до вас достигат само обидите, другите неща не вниквате - не искате или не можете. И двете са много вероятни! Неслучайно писах в самото начало, че не защитавам Русия, а вие я нападате и затова ви се струва, че който не я плюе я обожава. Няма такова нещо! Ама да изкарвате, че руснаците са ви виновни дето сте се насрали в гащите, моля, моля! Та и за реакторите за АЕЦ Белене много добре съм видял и съм абсолютно съгласен с вас! Няма значение кое от къде е, важното е да ни върши работа. А това с руските технологии от 80-те - ами през 80-те са въведени и затова са от тогава! Тогава са били от най-модерните в света, нали? И се опитвате да изкарате руснаците най-бедните и най-некадърните в света, а това просто не е вярно! Как тогава Москва е най-скъпия град в света? Пак казвам - руснаците имат всичко, абсолютно всичко! Който ги е отписал няма акъл и да се усмихне.

Вече няма да използвам обидни думички, но силно се надявам червената лампичка да ви светне и да се стегнете малко като пишете. Просто не плюйте в кладенеца, от който до вчера сте пили вода! Не си мислете, че като сте прочели нещо някъде и то е абсолютно вярно или пък е цялата истина, ако има нещо достоверно в него. Нещата са много сложни, не е просто майната им на руснаците. Щото утре може Запада да тегли майната на нас и да се прегърне с руснаците. Разберете, че за тях сме нищо! Което не означава, че руснаците пък ни тачат - да съм го казал? Но помислете... Точно ние сме бедното гаврошче, а не руснаците. Как се отнасят богаташите с такива несретници като нас? Вие на кой свят живеете? Няма да обиждам, просто се стегнете малко!

Давам и примери! За "модерната" технология от запада навлязла у нас иде реч... Ако някой е чул за многомилионната известителна система край Варна ( ако не се лъжа там беше! ) - ами включва се сама, нали е модерна... Явно са я автоматизирали дотолкова, че засича нефтени разливи преди още да са се случили! И това не е прецедент - за пореден път се е случило, та цяла нощ катери и лодки са хвърчели да търсят разлива. А това струва пари! Запада ли ще ни ги даде? Ще даде ама на върба в петък! Та пак помислете - нима това с ЕС ни е като безплатен обяд? И защо решавате, че аз съм против ЕС? Просто виждам истината, за разлика от някои хора... Искам да сме в европейското семейство, но първо трябва сами да се осъзнаем като европейци и цивилизовани хора преди да очакваме да гледат на нас по-различно от на индианци! Та още един пример - вижте как се държат редица чужди концесионери дошли "да инвестират" у нас! Германци и чехи сложиха ръка на електроразпределителните дружества и започнаха да правят каквото си искат! Мислят си, че са в бананова република... И са! Никога не могат да си позволят подобно отношение в собствените страни! Но ние им го позволяваме... Та какъв европеец си, бе гаврошче? Дошли са да те доят тук и да те стрижат, а ти ръка им целуваш! И то в собствената ни държава! Абе ужас...

Сега не казвам, че не инвестират чужденци! Не вземайте думите ми за крайност! Разбира се, че имаме и много ползи от западни фирми и като цяло бизнеса върви. Ама за тях ние сме си индианци - как да ви го обясня, какъв още пример да ви дам?! С Калиакра какво стана? Май повече източиха, отколкото да инвестират. Франция отиде в Либия уж да "ни помогне" и да - освободи сестрите, но ейййй така, просто между другото, си осигури милиарди. А за нас остана зрелището! Винаги е било така - за запада хляба, а на нас ни остава да си пуснем телевизора и да гледаме, и гледаме, и гледаме... Как живеят "батьовците"!

Тъй че, моля, не се опитвайте да ми давате някакви негативни примери с Русия - 99 % ще са верни и ще сте прави, но това не доказва, че Запада ни има за хора! Аз си изказах мнението - едните са трън, а другите глог. Едните имат повече пари, но те са за тях, не са за нас! И като гледам не бързат много, много да ни учат как и ние да ги правим! Има една поговорка - забележете руска е, ако не се лъжа... И тя гласи : не давай на гладния риба, а го научи сам да си я лови! Пък ти с едната ръка ни подхвърлят трохи, а с другата заграбят двойно! Изобщо съм силно разочарован от нас българите като племе! Пълзим на колене пред "паралийчетата" на sawyer, а ти не гледат с насмешка отгоре и откриват, че освен бедни, сме и глупави, нямаме си мнение, поддаваме се на всякакви манипулации. Покажи на Асан 5 лева и му гледай сеира е нашата работа!

Тъй че много ви моля, господа, но покажете малко разум и не ми говорете за компоти, а за ракия още по-малко, щото нищо чудно вие самите да пиете повече водка от самите руснаци. Напънете си мозъчния тръст и не гледайте само луксозните западни лимузини. Всеки иска да кара джип BMW, а не ЖУК или Лада Нива. И аз ще заложа на BMW, нито пък съм комунде. Да не би случайно точно господина да е внук на изявен партиен секретар?... Нищо чудно! И с грешните червени пари от едно време сега да си кара BMW-нцето, а нас да ни обижда на комунде?

А между другото виждали ли сте новите коли на Волга и примерно ЗИЛ? Да - ЗИЛ !!! Такива лимузини на три пъти по-ниски цени всеки иска да кара! Е не и тоя дето робува на марката и акъла му стига дотам, че да си връзва с мъка връзките на обувките. Като си купи телевизор Sony сглобено на някой кораб, да си мисли че е хванал еди кой си за еди къде си и така. Тия неща ги казвам, за да си избиете от главите, че руснаците са чак толкова зле с техниката.

Просто не надценявайте ситуацията, господа! Не си мислете "сега или никога!", защото реално не са направили нищо за нас. Само са открехнали малко вратата и по правило могат да се възползват отново паралиите, а за народеца остава пак да сънува европейски заплати. С едната подхвърлят, а с двете взимат - ако ми кажете, че не е така! И то Европа хайде иде-дойде ама ония хамериканци? Това няма насищане! Май ще се окаже вярно, че това е новата Юдея. Абе много лакоми там, бе! Целия свят експлоатират тия маймуни! И на кой добро са сторили? Мислиш си, че са ти подали ръка, щом видиш, че са я протегнали, а те просто са се пресегнали да ни сложат на мястото ни. Базички, това-онова, за тях гъзовете си в тавана удряме и накрая няма да ни подхвърлят и долар! Ами живи евреи! Не искам да ги обиждам, но съм контактувал с такива и са ми пределно ясни какво става, когато работата опре до пари.

Така че просто бъдете реалисти, господа! С тази агресивна политика не се знае кога и САЩ ще се подхлъзнат! Европа както днес е с тях, утре може да се отдръпне. А Китай и Индия познайте с кой ще се съюзят! Пък ония дръпнатите само да прескочат до САЩ половината и да се изплюят, великата US армия ще се издави като мухи в сироп! Да не говорим, че икономически могат бавно, бавно да ги съсият. Щото не си мислете грешно и това - че всичко китайско е менте! Такава икономическа сила да имаш в задния си двор и тя да иска да ти подлее вода... По-добре сменяй планетата!

И така, извинявам се за многословието... Чакам да кажете нещо по-сериозно и наистина касаещо политиката, а не да ми говорите за ракия и компоти. :)))



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. jesusbg - ЕС
19.08.2007 01:35
Това членство до тука ни го "начлени" здраво - дано нещата се пооправят
цитирай
2. mom4eto2 - @jesusbg
19.08.2007 10:16
Ами и аз това казвам! Не че искам да сме саможиви и да не членуваме никъде. Но да си намерим достойно място в тези организации сами. Щото ако чакаме някой да ни уважава при тая сервилна политика, ще си умрем и няма да дочакаме!
цитирай
3. pach - Я глей на какво попаднах!?
20.08.2007 08:51
Браво , сто процента съм съгласен с теб ! Отивам да прочета и другия пост дето те е разбунил торкова!
Но и без да го чета мисля че ти съвсем реално гледаш на нещата!!!
цитирай
4. mom4eto2 - мерси, pach !
20.08.2007 09:19
Дали чак толкова реално гледам на нещата, не мога сам за себе си да кажа, но поне се опитвам да наричам нещата с истинските им имена! На моменти пиша срещу ЕС или поне на някои така им се струва. Но това е, защото виждам заслепение в много хора - мислят си, че като сме влезли и утре ако няма хляб, еврочиновниците ще минават по домовете ни да раздават. А то всичко си е един бизнес... От цялата работа само над 600 млн. евро членски внос годишно ни е сигурен, а всички останали фондове разни са предвидени, но не и вече взети! Страни като Гърция и Португалия първоначално са усвоили по около 15 % от еврофондовете. А ние ако си мислим, че ще усвоим повече... Пък и да не забравяме кой ще ги усвои - Доганчо, кой друг! Иначе преди евроизборите и Софиянски се явяваше на телевизорите и ни уверяваше, че "Софиянски знае как" се усвояват европари. А ние му вярваме безпрекословно! :))) Че кой глупак би се усъмнил във възможностите на Софиянски да заграб...., извинете усвоява!
цитирай
5. pach - Само още нещо...
20.08.2007 12:40
Ако приемаш съвети де :-) - бъди по сдържан с нервите , не е нужно нито ти , нито те да пълните пространството тук с епитети и обиди !
Убивай простащината с мълчание! :)))
цитирай
6. mom4eto2 - Да, благодаря!
20.08.2007 14:25
Приемам съвети, разбира се. Емоционалността ми повечето пъти е слабост и много рядко предимство. Чак нерви не влагам тук, но ако пиша кротичко, кой ли ще ми обърне внимание... И все пак ще се стремя да изключвам разни обидни квалификации занапред в коментарите си! Иначе ако е комуникация на живо бъди сигурен, че с такива хора, които казват на черното бяло, аз дори не разговарям! :))) Ето сега дори няма да им отговоря, то се видя, че няма смисъл...
цитирай
7. viovioi - утре, че ми свърши работното време..непременно
20.08.2007 17:39
Аз в блога на екстрем. се включих активно в коментарите.Сега ще си сверя часовника.Лека вечер)))
цитирай
8. viovioi - *
21.08.2007 09:46
Да прав си. Даже нещо повече. Предстои ни да видим що е то политическо лицемерие в най съвършенна форма и икономически шантаж.И този филм вече ни го пуснаха.Закриването на АЕЦ е първи епизод.Защото никаква комисия не е писала препоръка до нашето правителство. Оказа се, че лобисти на несмки енергиен концерн в Европарламента са си свършили работата с конспирацията и шантажа перфектно. Чиста проба манипулация. На това се казва"политици от кариерата"А нашите евродепутати са шепа икономически зависими хора от сенчестия бизнес в България.Нищо повече.Патриотизъм, някакви ценности и идеали.Тц.А у нас пък се оказа самолета на автопилот. Какъв екшън да му се невиди.Да не се оплакваме от липса на силни емоции и екстремни усещания.Тепърва некадърните политици ще блесват. Икономическата спекула не я безпокоят, да не кажа че я толерират.Защото с повишаване на цените ще се изтръскат до край джобовете на нашенеца, а парите ще се влеят в бързонарастващите обороти на икономическите субекти и оттам и най-якия данък в държавата ДДС.Свежи пари са винаги нужни.А към големия брат Русия винаги съм се отнасяла с уважение.Но онзи шпионин на американското разузнаване С.Паси предаде каузата завинаги и безвъзвратно.Това беше от мен.Поздрави.Виолета))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mom4eto2
Категория: Политика
Прочетен: 159317
Постинги: 26
Коментари: 238
Гласове: 5783
Архив