Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2007 05:30 - Европа за нас и ние за нея.
Автор: mom4eto2 Категория: Политика   
Прочетен: 3324 Коментари: 8 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   Лека - полека вълкът си показва зъбите и овчата кожа, с която се е наметнал не може да осигури желаният камуфлаж. Едно говори, друго мисли, а трето върши... Всички тези констатации са валидни за бай Никола Саркозито от Францията - набедената за братска нам страна. Същите тия франсета, на които не можем да отречем огромният принос за освобождаването на нашите пишман медици от лапите на злите араби. Но не бойте се, няма да разнищвам пак до болка познатата и същевременно забулена в неясноти история на приживе канонизираните гурбетчии. Други действащи лица са на прицел сега и аз ги споменах вече. Става дума за "освободителите". Става дума за двойният стандарт. От това ще извлечем дивиденти, от онова нямаме полза...
   Но за какво иде реч? Ами за отношение! За морал, за достойнство и чест. И да ме прощавате, ама този прословут френски държавен глава, който занимава ума ми, има порция еврейска ( а и каква ли още не! ) кръв в жилите си и може би това обяснява липсата на изброените качества. Не искам сега да бъда оплют като антисемит, фашист, расист, защото просто не е вярно! Но който ми каже, че смесването на кръв на две или повече племена, народности или раси е без значение за характера и личността, не е обективен. Нека се гледа реално на нещата, а не да се следват стереотипи заложени от някой заинтересован да тласне представите ни за света в определена посока. Лично аз съм общувал с евреи и имам впечатления, не говоря наизуст... Но за един човек говорят делата му, а не потеклото или народността. А в нашият случай делата на мосю президента не се припокриват с изговореното. За кратко време след визитата си в България, където обяви с медено гласче, че цитирам "всеки угнетен човек става автоматично французин", той замени благия тон с безпардонно отношение към нас. Френско електронно издание информира обществеността, че българи и румънци са станали жертва на полицейски произвол и са били брутално експулсирани от страната като не им е било позволено да вземат дори личните си вещи, докато са ги "товарили" на автобусите за "на изток от рая".
   Дали са цигани, бели или розови в случая не е важно. Освен очевидно нехуманното отношение, това изглежда е и неправомерен акт на политически произвол. Защото какво значи в днешна обединена Европа израза "нелегални имигранти"? Всеки гражданин на Европа има право да пребивава необезпокояван в коя да е страна от ЕС, стига да не нарушава законите и. А дали експулсираните са нарушили законите не е ясно. И разбира се, че не могат да се нарекат туристи група мургави на палатков лагер! Обаче и те имат правото на свободно движение в ЕС и освен ако не работят нелегално или не крадат, те не нарушават закона. Но няма кой да защити правата на българите там, без значение бели ли са или черни... А Саркози, който ни се пишеше пръв приятел си смени тотално отношението в мига, в който постигна целите си. Двамата със Сесилия отидоха в Либия с приоритет да сключат оръжейна сделка, а нашите печалбари бяха използвани за примамка, параван, предлог за преговори - както искате го  наречете! А всъщност Франция сключи две оръжейни сделки - прилъга, застави или и аз не знам какво, и нашата държава да си купи от тях скъпи играчки. След края на тази афера с медиците, всички спечелиха, с изключение и като по навик на България... Сега се обзаведохме с кУрвети, нищо че нямаме и за три казарми войници, но на кой ли му пука?! То е планирано така да стане.
   Изглежда на французите им хареса да връщат наши сънародници в родината... Както и с медиците, сегашната мярка носи административното име "хуманитарно връщане в родината", но зад нея всъщност се крият брутални полицейски акции. Но както казах ние вече изиграхме своята роля на буфер при милиардната оръжейна сделка и кому ли са нужни вече дипломатични отношения с нас?... Аз от много време се опитвам да отворя очите на някои, че богатите ни европейски братя ни смятат за второ качество хора, но има и такива, които още не го вярват. Не знам на какво се дължи и какво още трябва да се случи, за да го разберем веднъж завинаги! Но и не само това, а и да отчетем, че сами сме си виновни с тази сервилна външна политика... Защото други страни  от нас по-малки си извоюват позицията на съюзници и партньори, а ние неизменно се уреждаме само с ролята на слуги и помагачи.
   А това, че ни имат за индианци можеш лесно да го установиш! Само погледни отношението на EON и чешката електроразпределителна компания, които сложиха ръка на националните ни активи в областта на енергетиката и електроснабдяването. Та чехите преди време поискаха да се плаща веднъж на три месеца, като с това щяха да спестяват сериозна сума за уведомителни бележки за сметките за ток, но въпреки икономията нито дума за поевтиняване на тока! Ако  си позволят подобна гавра в своята страна, не ги чака нищо добро, а тук стадото търпи... И изобщо примерите за това колко са "добронамерени" не са един и два! Самите ни продажни политици ни хвърлят постоянно прах в очите с колосалните европейски инвестиции... А като погледне статистиката човек и не да се зарадва, а да му настръхне косата! Тия милиардни "инвестиции" половината са отишли в купуване на земя и имоти. Че какви инвестиции са това, аз не мога да разбера... Не се произвежда, не се откриват работни места, а просто изкупуват земята под краката ни. И ако този процес продължи, след време може да се наложи да започнем да плащаме наем на някого, за да живеем в собствената си страна! Парадокс отвсякъде - сами се разпродаваме на безценица с усмивка на уста и очакваме ония хора да ни уважават... Ами уважават се силните и достойните, хората с позиции, а не пионките. Вие сами преценете в живота кого уважате повече - този, който често е несъгласен с вашите позиции, но твърдо отстоява мнението и интересите си или този, който ви се подмазва, съгласява се винаги с вас, дори сами вие да знаете, че не сте прави. И коя жена е по-ценена и желана - леката или недостъпната? А България в момента е като лека жена - в поза партер сме и се надупваме откъдето подсвирнат.... Не може такова поведение да поражда уважение! Уважението не се дължи, а се заслужава. А ние има още много път да извървим докато запрличаме от обикновена уличница на еманципирана и сама себе си уважаваща жена, която да има основание да изисква уважение и от другите.



Тагове:   НАС,


Гласувай:
0



1. lambo - От такива "инвестиции" бог да ни пази
30.10.2007 11:53
Масовото бетониране на красивата и уникална българска природа с хотелища, вилни селища и други бетонни грозилища не е "инвестиции"
България е може би последното останало по красиво, незастроено място в света
Погледнете Google Earth - навсякъде по кълбото, даже и в бившите непристъпни джунгли на Амазонка и Калимантан (Борнео) зеления цвят е сменен с кафяв. Това е останало от изсечената гора. Сега унищожават и нашата природа, за да се настанят тук богаташи от цял свят - главно юдеи и ислямисти
цитирай
2. yuliya2006 - Знаеш ли когато Русия ни освободи от ...
30.10.2007 20:19
Знаеш ли когато Русия ни освободи от турско робство,след време раздвоена от интереси България се разделя русофили, русофоби.България винаги е разделена, когато губи в нещо и винаги е непобедима когато е единна.
А вчера отново прочетох словата на великия Петър Дънов, който казва че ако чакаха руския цар Освободител да вземе решение да ни освободи,има да чакаме.Че му е било внушено от Бялото братство да ни спаси.
Може би да не ме разбереш ако не си запознат с тези неща,но ще ти кажа че нищо в света не е случайноТака е било с Чърчел,така е било с Рейган да провежда нова политика на сближаване,така е било с Горбачов да се озъби на една империя дрогирана от илюзия и да промени света
И мисля че Никола Саркози е точно такъв, не случаен нов човек който ще промени мисленето,ще промени света и той го прави-грандиозно и смело.
с обич ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
3. mom4eto2 - Ако сами не се пазим, Бог трудно ще го стори...
30.10.2007 20:31
Това е истината за чуждите "инвестиции" в България. Не е някаква тайна, всеки може да провери това. Чуждите компании изкупуват земи и държавни предприятия на безценица. Държат се арогантно ( примера с чешкото електроразпределение, а и много други... ) и господарски като велможа в имението си. А кои са робите е ясно...
Спирам да коментирам, защото не знам път на кои емоции да дам - дали на негодуванието или на мрачните опасения за бъдещето.
Този постинг засегна темата за отношението на ЕС към нас, макар и съвсем повърхностно и бегло, но фундаментално вярно за начина, по който ни третират. Скоро ще посветя специален постинг и на световният паразит САЩ - те заслужават това внимание!
цитирай
4. mom4eto2 - за yuliya2006
30.10.2007 20:48
Саркози ли?... :))) Какво прави ще си замълча! Но го прави самонадеяно, нагло, безпардонно и безскрупулно. Че и малко по диктаторски... Лъжливо. Себично. Много неща и все лоши! При първият неудобен въпрос става по средата на интервюто и си заминава. А слабите хора биха си помислили, че това е белег за сила... Нищо подобно! Всеки може да стане и да си отиде. По-трудно е да се дадат смислени отговори и да обосновеш постъпките си.
А това, че нищо не става случайно е болезнената истина... И това, което става със и във България не е плод на случайност и естествен ход на нещата, а коварен план с умели режисьори. Каквото ще да става, само не и да добруваме. Но ако човек се позамисли, може и да се досети кой има интерес от това. Кой подкрепя независимо Косово и дава мило и драго, за да посее нестабилност в региона. На някой са му нужни много, но малки и слаби държавици, за да продължи да заграбва световните богатства и паралелно с това да унищожава природата!
цитирай
5. viovioi - *
31.10.2007 11:39
Всички ограничения които се налагат на нашата страна са един перфектно режисиран шантаж. Постановката е да изглеждат нещата добронамерени, а зад кадър (под лустрото на лицемерната обвивка) се крие истинската същност на икономическия интерес на едрите риби - развитите държави. ЕС много наподобява като икономически правила СИВ. Но докато СИВ беше само икономическа организация, то ЕС е какво - незнам. Някаква квази утопична система с нехармонични, недемократични правила и ред. Освен това възпитава в анти морал. Как така? Ами на кой що годе нормален патриот и ценител на национални символи и история би му допаднало това да пее някакъв химн(който ми звучи като нациски марш), да се кланя пред чуждо знаме и да живее на заем(с чужди пари) ? На кой?
цитирай
6. mom4eto2 - Да, viovioi, сценарият е ясен. . . ...
31.10.2007 11:59
Да, viovioi, сценарият е ясен... Докато си под крилото на богатите, никога няма да ги настигнеш! Все едно да работиш за някой бизнесмен и той да ти дава такава заплата, че след време да станеш по-богат от него. Няма как да стане! Ние се чудим как да се справяме с живота, а истината е, че отвън решават как да го живеем - диктуват ни какви да са заплатите, не знам кое си и що си...
Иначе ако има равнопоставеност и справедливост, ЕС не е чак толкова лош като замисъл. Но в сегашният си вид той защитава интересите на едни, а загробва други. Аз никога не съм бил съгласен с подобна позиция нито в живота на отделните личности, нито като държавна политика. А каква е позицията на държавата ни? Ами най-просто казано "слушайте, за да не ви дърпаме ушите и да си живуркате".
цитирай
7. buket - Госпожо yuliya2006
01.11.2007 22:01
Вярвам че г-н Саркози променя. Да прави това, за него е дори по лесно, знаете защо.
Но той не е казал: - Чакайте ме българи, аз ще променя и вас. Това ново приспивателно ли е?
Напротив, човека каза пред студентите, "действайте"!
Това значи че ние имаме не само нужда от промяна както и те, но и от неотложно, спешно деиствие, НИЕ.
За съжаление водещите ни демократи се чувстват доста добре, като си създават и рекламират деиствие, чрез коментари на жалката ни действителност, чрез въображения, надежди и мечти. Красиво дЕйсвие нали? Седиш и си действаш...За мен това измамно действие е пагубно за една държава. И със всеки изминат ден то расте.
На хубава служба са тръгнали нашите демократи.
Но тази служба те ще загубят, когато друг дЕйства
вместо тях.
Е, пожелавам им го!
Успешна служба господа демократи!
На себе си!
цитирай
8. mom4eto2 - Политиците това ни внушават - те уж ...
02.11.2007 04:20
Политиците това ни внушават - те уж се грижат за нещата, а от нас се иска работата... Подхвърлят се приказки с половин уста за Гражданско общество, ама при нас и на думи го няма още, много хора дори не знаят какво означава,а подочуват от тук, от там. Но много приказки не иска! Ето докъде са ни докарали приказките... Трябват ни действия! А ето - докато Саркози с всичките си кози действа, ние пак гледаме и коментираме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mom4eto2
Категория: Политика
Прочетен: 159855
Постинги: 26
Коментари: 238
Гласове: 5783
Архив