Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2007 16:31 - Равносметката след изборите? Ами всичко си е постарому... На това му викам аз "демокрация на гладно"!
Автор: mom4eto2 Категория: Политика   
Прочетен: 4477 Коментари: 12 Гласове:
0

Последна промяна: 05.11.2007 19:59


   Свърши се! Най-после край... Гласували и негласували, всички хора вече могат да си отдъхнат. Местните избори приключиха, но "уйдурмите", както казва norman, е ясно, че няма да спрат, а може би още нищо не сме видели и тепърва набират сила... Тъй че единственото добро от цялата работа е, че поне ще спрат комичните апели към електората от всяко вестниче и телевизийка, че и от застъпници разни дето за 20 лева ще ти изкарат душата да си гласувал за еди кой си номер и щял да почерпи. И тъй, баста! Оставете ни на мира и не ни гнусете повече с оядените си снаги и лукави физиономии! Но аз съм сигурен, че те точно това ще направят - ще ни оставят на спокойствие да се справяме с проблемите си. Винаги досега са се сещали за нас само покрай избори с фалшивата си загриженост. Не очаквам сега да е различно. Нито се надявам на някаква промяна за добро в държавната и местната политика. Както казах - вече ги избрахме, дадохме им властта и сега нека да се спасява кой както може. Но и тяхната не е лесна, защото сега трябва да се погрижат как да възвърнат онези "инвестиции", които им помогнаха пак да прилапат властта... Всеки с проблемите си! А и как хубаво е казано - пари при пари отиват!
   Сигурно вчера голяма част от целокупний наш народ се е насладила на гледката как премиера наш маниерничи пред медиите. С риск да прекаля ще споделя с вас как изглеждаше в моите очи - ами с тази лукава усмивка ми напомни на гризач намерил вкусно коренче! Вярно е, че той е там избран не на конкурс за красота, а е призван да управлява и "кове" съдбините на България. Но и май е вярно, че лицето, маниерите и външността са сигурен белег за вътрешният мир и състоянито на душата и ума. А този говорещ лалугер насади в мен чувството, че пак нещо ме будалка, че е отегчен от вниманието на простосмъртните и умореното му от "работа" тяло вече тръпне да се бухне в джакузито... Тъй че за външността никой не може да бъде укоряван - това е Божа работа. Ама за делата вече всеки си носи отговорност, дори и гризачите...
   Отговорност носят или поне се надявам един ден да понесат и птиците - в нашето политическо пространство се подвизава един сокол... За чичко Доган става дума и неговият измислен псевдоним. Та бай Ахмед вчера ни обясни, че след Втората световна война било масова практика, а и като цяло нещо съвсеееем нормално, да се купуват гласове. По цял свят било така, откъде накъде ние да изоставаме от модата и пак да ни сочат с пръст като изостанали... Той така каза, не аз... Каза още, че изборен туризъм нямало. Ами да му вярваме, къде ще идем? Все пак няма как наместник на Аллах на земята за България да говори неистини, нали така?
   Стигаме и до Мухобойко Борисоффф... С ръбатия си интелигентен профил, благородно чело и изразителна долна челюст, вчера от екрана той ме светна, че Овчаров и Костов се били разбрали, иначе цитирам: "нямало как по места, където на първият тур водехме убедително, на втория да бъдем застигнати и победени". Иска се солиден мозъчен тръст, за да изчислиш, че при 30 % гласували е невъзможно на втори тур да те изпързалят. Хвала на такива мислители! Но нека проявим  и доза снизхождение - все пак кой очаква от пожарникарите да мислят?... Влизай в огъня с главата напред и това е! Е, тук пък неизбежно изниква въпросът нашият пишман пожарникар колко ли пожара през живота си е угасил? Но нека не задълбаваме, защото тогава ще вземем да потърсим и победени от него в бойните спортове, които се хвали, че практикува и гордо размахва купи и пояси... А да ви кажа лично на мен не ми е нужно да правя кой знае какъв обстоен анализ, че и да разследвам, за да стигна до извода, че на супер героят на нашето време, пожарникарят от бъдещето и специалистът по всичко само приказките му приказки, а на дела - там е ням. То му личи на човека колко е зле, когато му зададат неочакван въпрос и няма предварително заучен отговор... И не знам дали на момента го измисли или предварително е планирал, но вчера ни осветли, че Данчо Лечков бил един от учредителите на ГЕРБ. И същият този Данчо футболистчето казал, че трябва да се проведат предсрочни парламентарни избори. Едва ли не ТОЙ е дал зелена светлина за това... Ето докъде стигнахме - ритнитопковци и генерал-каратист-пожарникари да управляват държавата!
   Да обърнем внимание и на НДСВ, макар че според мен не заслужават тази чест, но какво да ги правиш жълтите лакейчета - и те хляб ядат! За брътвежите на дементният старец Симеон няма какво да се каже, защото първо трябва да минат през преводач и едва тогава разбрали какво е казал или поне искал да каже, да коментираме. Миленчо Велчев и той горкият милиардер човек, а всеки път пред камерите един такъв анемичен, с огромни сенки под очите, едвам говори сиромаха и го чакаш всеки миг да тупне от стола от изтощение, което идва да ни покаже какво? Ами много просто - и да се краде не е лесно, щом така е грохнал човечеца. Даже бих казал, че това е труд трета категория, защото неизменно всички крадци рано "се пенсионират", а за нас остава да бухаме до бяла старост. Но без завист! Може и краде човека, и за това се искат способности и който е мераклия, нека заповяда в НДСВ на специализация. Там и без това са я закъсали и едва ли ще върнат кандидат членове и симпатизанти.
   Стигнахме и до Атака... Запазена марка - гледаме лошо и много говорим, но... нищо не правим! И докога така? На приказки го докарват и дотам, което вероятно обяснява, че и те не се ползват с голямо доверие. Аз лично очаквах повече, но наистина само с приказки няма как да стане. Коментари могат да се дадат много, но лично мое мнение е, че всяка държава се нуждае от своите националисти, друг е въпросът дали нашите са с подходящата визия, доколко са читави хора и какъв принос могат да дадат.
   Няма как да отминем и "обединената десница". И двете в кавички, защото колкото са обединени, толкова са и десница... Като чуеш думата "десница", асоциациите са сила и мощ, а такива неща при нашите сини, които са ултрамодерни и невиждани другаде по света с всички нюанси на синьото, не можеш да откриеш. То не бяха тъмносини, светлосини, смесени, Петърстояновци, Костовци - жалка картинка! Самоубийствени препирни кой е по-голям лидер и ето го резултата... А цяла България беше синя! Цялата власт беше в техните ръце и те какво направиха? Доверието ли оправдаха, някаква полезна работа ли свършиха? Оправиха положението, но не на страната, а всеки поединично се погрижи за своето собствено и сега с "чиста съвест" всеки може да си позволи да абдикира от политиката, ние да му мислим! И коментарът ми тук е прост - едни излъгани надежди! Има ли нещо, което да наведе на мисълта, че при втори шанс биха се справили? И колко провала трябва да направят те, а и всички управлявали досега, за да разберем, че старите лица не могат да ни донесат ново и по-светло бъдеще? Прекалено обвързани са с тежкото минало. То хиляда скандали бяха! Доносници, агенти, предатели, партийци - аз лично се чудя в редиците на сините колко са свестните хора с чиста съвест и минало... Май не са много! Поголовно прясно боядисани, а под синята боя още пет-шест слоя с всички цветове на дъгата. И да ги питаш, те самите вече не знаят през колко партии и идеологии са минали... Това се отнася за всички партии в една или друга степен. И за всичките в голяма степен!
   Накрая обещаната равносметка. Аз май обобщих нещата още в самото начало с онова "пари при пари отиват". Това се отнася и за България като държава - членуваме в клуба на богатите, но като като бедните лакеи и послушници. И "от нийде надежда взора не види"! Никой не се нае да излезе пред народа и да обясни що е то пазарна икономика без средна класа... Казва ни се всичко друго, но не и истината. Народа е смачкан и умишлено необразован, просто положението е стряскащо. Излизат вече свободно по телевизията мутрите и ни обясняват колко добре живеем и как още по-добре става. А ние се споглеждаме пред телевизорите и се чудим кои ли са тия дето си живеят добре, щом не сме ние... Избраният кандидат потрива ръце от задоволство и мед му капе от устата, а загубилият бълва огън и жупел за системата, какви манипулации е имало и колко черно ще е сега бъдещето ни, но ние сами сме си го избрали, глупаците му с глупаци! Единият ни казва, че за нищо не ставаме, щом не сме го припознали за кмет, а другият ни хвали, че вече се е зародило гражданско общество, щом сме го избрали. А полугладните и смачкани от работа българи се чудят на кого да хванат вяра. И ако не им се плачеше, биха се смели от сърце на облечените във власт откровени парвенюта, мутри, пладнешки лъжци и пишман бизнесмени, които ежедневно ни атакуваха от малкият екран през последните дни. Обаче на гладен стомах ни сън, ни смях те лови! Остана ни само надеждата, но и тя вече е опърпана и сива, защото всеки гнусен политик в борбата си за власт и пари я обличаше и се показваше пред нас като спасител... И да се чуди човек как един читав човек не се добра до властта... Но мълчи сърце!


Тагове:   МУ,   демокрация,


Гласувай:
0



1. yuliya2006 - Момче, страхотно като мислене на ...
05.11.2007 20:47
Момче,страхотно като мислене на този суетен смешен цирк.Той за това онзи смешник с очилата така се смее,знае мръсника че няма един свестен а и скоро няма да има.Огромните апетити за Еврофондовете и излезнаха къртиците-бизнесмени.Онези не честните а другите, който с ориент -бакшиш са успявали до тук.Голяма игра идва и съд не се очертава, те миличък така са се сляли, че не знаеш вече политик ли е ,съдия ли е,кмет ли е.Само Алеко го няма, поне да останат като образ за поколенията.
А после мило като натрупат от източените парички, ще станат порядъчни,ще пратят децата си в елита и ще говорят за морал и чесностИ няма да допуснат лесно някой като тях леко да стане много богат с ДАЛАВЕРА ПО БЪЛГАРСКИ.
с обич ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
2. mom4eto2 - Ами ЦИрК е... Зер парата сила дава!
05.11.2007 21:54
Тъкмо чета в един вестникарски парцал поредното медийно темане и лакейски хвалби. Цитирам : Ева Манолова от ГЕРБ буквално отвя червената кандидатка Нешка Робева на изборите в столичният район Подуяне с 53 срещу 47 % ... Мдааааа. Направо я е отнесла като цунами японско крайбрежие! Ама какво да правиш... Ако пожарникаря пръдне, слугите наоколо обявяват, че генералът е деодорирал въздуха. Смешници!
цитирай
3. evrazol - Така е
06.11.2007 08:14
Но и май е вярно, че лицето, маниерите и външността са сигурен белег за вътрешният мир и състоянито на душата и ума.

Така е. Изглежда живеем в годината на Плъха. То и другия коалиционен партньор прилича на плъх. Е, картината се изяснява. Под крилото на Сокола два плъха, а отдолу Софийския боклук и пълзяща демокрация. Става за ГЕРБ на България.
цитирай
4. viovioi - да наистина няма ли да видим някой свестен управник?
06.11.2007 15:45
Но такъв човек няма да е способен да направи политическа кариера, защото пътя от самото начало до върховете на властта е изпитание не на морала и силата на духа, а школа за нечестни и мръсни игри.
цитирай
5. mom4eto2 - Годината на плъха ли е?...
06.11.2007 15:54
Това обяснява нещата, evrazol ! :))) А аз се чудех как така се случи да ни управляват човекоподобни... Относно външността и вътрешният мир - не съм го измислил аз, а хора много по-умни от мен са го казали. И замислете се не е ли така? Разбира се не е лесно да припознаеш за всеки човек по външността какво крие в душата си. Някои са като отворена книга, но други са много притворни. То това си е цяла наука да умееш да преценяш хората. И който има такива способности ще му бъде много по-леко в живота.
цитирай
6. mom4eto2 - Явно няма, viovioi !
06.11.2007 16:00
За съжаление не винаги надеждите се оправдават. И наистина като се замисли човек... Нима не търсим под вола теле като очакваме във властта да попадат читави хора? За да се стигне дотам, трябва през много помия да се премине. И няма как накрая да си чист. Все едно да вършиш много грехове и накрая да останеш непорочен...
цитирай
7. enjoy6 - напълно съм съгласна с теб,
06.11.2007 20:21
бих добавила в заключение, че и неработещата съдебна система е виновна за обезверяването на хората!
цитирай
8. buket - моите мисли едни и същи
08.11.2007 00:34
Едни и същи
като часовника,
тик так тик так
опитай пак
опитай пак!
:)
цитирай
9. evrazol - Да допуснем
13.11.2007 20:28
Да допуснем че се случи ЧУДО и на парламентарните избори се поянят едни достойни, честни хора, който идват с искреното намерение да се преборят с корупцията и да въведат ред и ззаконност.
Да допуснем че се случи второ ЧУДО и вземем че ги изберем.
Какво смяташ че ще се получи ? Ще вземат тези синковци радарите на партизанстващите катаджийчета и ще ги мотнират там където наистина има смисъл. Ще ги назначат на дежурство и хоп изяли им "хляба". Ще вкарат в затвора няколко бакалстващи нотариусчета, ще забранят изборния туризъм, ще вкарат комисии от чужбина да оценяват кандидятите по обществените поръчки и ще пресекат нарко-каналите. Като резнат далаверата няма да има пари за пране. Ще спре строителния бум и ние ще излезем да скачаме на жълтите павета. Ако преди това засегнатите от тази им дейност не ги застрелят при подборен лов.

Ще ти разкажа за последния спор с мама, която ми се оплака че кмета на село имал фирма за дърводобив и чрез нея доставял дърва за социално слабите като сключил договор със себе си. На пръв поглед е права жената да се възмущава.
Само че в това село всеки има поне по една коза, която незаконно пасе в гората. Не стига това, ами като си прибират животните всеки носи и по едно откраднато дърво.
Попитах я, ако кмета изведнъж стане читав, затвори си фирмата и забрани ползването на горите по този начин. Ако при това осигури на социално слабите полагащото се по закон / но само него / какво ще се случи.
Одговора ме уби. Щели да го свалят.
-Ама вие не за справедливост се възмущавате бе хора, а от завист че неможете да крадете колкото кмета. Еми всеки си краде според чиргата си, както беше при ТАТО.
Тя ми се обиди и каза че не я разбирам.
цитирай
10. mom4eto2 - @ evrazol
13.11.2007 21:26
Лоша работа, evrazol ... Всичко е както го казваш! Аз затова в последно време преосмислям нещата и се стремя да не плюя за щяло и нещяло политиците, не защото не го заслужават, а защото както каза и ангели отгоре да дойдат да ни управляват, пак ще си останем същата пасмина... Трябва да се променят много неща, но като за начало да се промени вътрешният мир на всеки един поотделно. След твоя разказ буца ми е заседнала на гърлото и направо не ми се говори! Пък и каквото и да се каже, не се ли приложи на практика, си е губене на време... Аз наскоро описах с едно-единствено изречение цялата ситуация у нас : всеки иска да има ред, но и всеки прави каквото си иска!
цитирай
11. evrazol - Не се отчайвай
14.11.2007 08:50
Сто години след като Паисий написал История славянобългарска избухнало и първото въстание.
До тогава ще живеем в МАТРИЦАТА
цитирай
12. jenseits - Аз специално искам да поздравя в...
05.12.2007 17:19
Аз специално искам да поздравя всички, които НЕ гласуваха - вие, скъпи ми хора, благотворително дарихте гласчетата си на желаещите да ги купят. Не, не ги продадохте, дарихте ги.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mom4eto2
Категория: Политика
Прочетен: 159854
Постинги: 26
Коментари: 238
Гласове: 5783
Архив