Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2007 19:48 - Слаб отбор, силни фенове...
Автор: mom4eto2 Категория: Спорт   
Прочетен: 1102 Коментари: 0 Гласове:
0



Каква ирония... Когато Левски побеждава, феновете се държат като лумпени - трошат седалки, псуват, провокират съперника, а бомбичките нямат чет! Но падаме ли, сякаш фея с магическа пръчка преобразява закоравелия редови фен и за нас, които гледаме мача по телевизора, остава внушението, че гледаме Premiership... Феновете пеят като един, няма го този неистов рев тип "всеки за себе си", при който подпийнали привърженици или такива изпаднали в неистова еуфория, просто крещят като обезумели.

Но как е възможно? Излиза, че неуспеха ни обединява повече от победите. Склонен съм да си мисля, че този крах ни беше нужен, за да покажем и докажем на себе си и другите, че футболния запалянко е нормален човек, а не деградирал индивид, потенциална опасност за обществения ред и сигурността на хората. Защото спорта има тази цел - да ни обединява и да носи радост, а не шепа хулигани да си избиват комплексите и в стил "и да паднем, и да бием, пак ще се напием!" да правят завършения образ на футболния запалянко така отблъскващ в представите на хората, които не са запалени по футбола.

Истината е, че аз лично много рядко съм присъствал на големи футболни мачове, но е вярно и това, че много хора се страхуват от агитките на отборите. От всички като цяло, не само от сините! Недопустимо е в обществените среди да се допуска равенството : запалянко=хулиган ! А за това са виновни всички, кои повече, кои по-малко... Някои ще ме контрират, че навсякъде, дори и в Англия има хулигани. В Италия убиват хора... Е! Това ли трябва да ни бъде успокоението - че тук поне не се убиваме... Засега! Макар че и това се е случвало ако някой си спомня. Та трябва ли да чакаме да се случи трагедия, за да изкореним злото?

А в Италия може да убиват хора, но го има и закона, който да се погрижи провинилия се никога повече да не бъде в състояние да се повтори. В Англия хулиганите може би са повече от нормалните привърженици тук, но там всеки потенциално опасен за реда няма възможност да влезе на стадиона често до живот. Така че насилието не може да изчезне, каквито и закони да се въведат, но може силно да се ограничи. При нас обаче всичко виси на косъм - всеки прави каквото си иска и няма сила, която ако не да го спре, то поне да го респектира и накара да се замисли. Същото е като с наводненията... Ако вали, ще се случат. Ако някой реши да "свети маслото" на омразния чужд фен, може да го направи, а дали ще има последствия за него, държавата не може да гарантира и ни остава само на Бог да разчитаме. Какво, не е така ли? А нима за някого е тайна, че едни и същи организират сбиванията, но никой не им дири сметка? Бият се, а каква е гаранцията, че няма някой да си отиде от бой? Чист късмет! А при нас ситуацията е така, че когато немислимото се случи, тогава започват да се правят анализи и да се взимат закъснели мерки, които често дори нямат ефект. Като се обърне каруцата пътища много...

Доста се разпрострях и може на някой да не му стане ясно какво искам да внуша със словесните си напъни... Затова ще го кажа в прав текст : НЕ НА НАСИЛИЕТО ПО СТАДИОНИТЕ!!! Иначе пожелавам на всички футболни фенове здраве и много положителни емоции през новия сезон! Нека разберем, че когато има феърплей по трибуните, има го и на терена,а от това играта само може да спечели!


Тагове:   отбор,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mom4eto2
Категория: Политика
Прочетен: 159838
Постинги: 26
Коментари: 238
Гласове: 5783
Архив